Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова: Прокуратурата да се самосезира за сигналите на Илчовски за Борисов

| обновено на 06.05.21 в 21:52
Корнелия Нинова
Снимка: Facebook /Корнелия Нинова

Прокуратурата да се самосезира за сигналите на Илчовски за Бойко Борисов. Това написа във Фейсбук лидерката на БСП Корнелия Нинова във връзка с изнесената информация от бизнесмена Светослав Илчовски пред Временната парламентарна комисия по ревизия на работата на правителствата през последните 10 години

"Най-нормалното е прокуратурата да се самосезира и да започне разследване. Истината, каквато и да е тя, да бъде установена и обявена пред цялото общество. Така се прави в правовите държави", смята тя.

По-рано днес премиерът в оставка Бойко Борисов определи твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за рекет и корупция като “подгрети стари манджи”.

Лидерът на БСП също така опроверга появилата се в публичното пространство новина, която тя нарича фалшива, за съгласие на левицата Деница Златева, Весела Лечева и Желю Бойчев да бъдат министри в служебния кабинет.

В БСП решения за участие в правителство се вземат единствено от Националния съвет, чиито членове са 185 души от цялата страна. Не е предлагано, обсъждано или одобрявано нито едно име от БСП, посочва Нинова на своята Фейсбук страница.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна