Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович и Надал научиха първите си съперници

Новак Джокович ще играе срещу Тейлър Фриц.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионите от последните две издания на Мастърс 1000 тенис турнира в Рим Новак Джокович и Рафаел Надал научиха имената на първите си съперници в турнира.

Водачът в ранглистата и действащ шампион Джокович ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц, който надви в два сета Даниел Еванс от Великобритания с 6:3, 6:2. По този начин Фриц осуети нов двубой между Ноле и Еванс, в който сърбинът щеше да търси реванш за поражението си от британеца в Монте Карло. Джокович и Фриц имат три мач помежду си, като и трите завършват с успех за номер 1 в света.

За последно той надигра американеца в пет сета на първия за годината турнир от Големия шлем в Австралия. При успех над Фриц Ноле може да се изправи срещу първата ни ракета Григор Димитров, който стартира утре срещу испанеца Алехандро Давидович Фокина.

Вторият в схемата и деветкратен шампион в Рим Надал ще спори за място в трети кръг с представителя на домакините Яник Синер. Младият талант елиминира французина Юго Умбер след успех с 6:2, 6:4.

Испанският левичар и италианецът имат един мач помежду си, спечелен от Рафа на четвъртфинал на "Ролан Гарос" през  2020 година. 

Рафаел Надал се бори за 10-а титла в Рим.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени