Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елица Василева: Целта ни е да спечелим Златната лига

Елица Василева
Снимка: БФВ

Капитанът на женския национален отбор на България по волейбол Елица Василева говори пред медиите преди откритата тренировка на тима.

„Ние сме готови! Както винаги сме готови. Вниманието, което ще ни се отдели през тази година е хубаво. Целта ни е да спечелим Златната европейска лига“, заяви Елица Василева.

„За нас е жалко, че не можем да се класираме за Лигата на нациите, дори и да спечелим Златната лига, но това е решение на FIVB. Ние трябва да се представим възможно най-добре. Трябва да се подготвим добре за европейското първенство у нас. Концентрацията е насочена за това. Надявам се да имаме публика, дори да е на 30% или 50%. Домакинството го прави публиката. Силно се надявам, че поне някакъв брой хора да могат идват и да ни подкрепят“, добави капитанът на България.

„Всичко около мен стискат палци да можем да изиграем мачовете си от европейското първенство пред публика и да усетим емоцията. Атмосферата в Пловдив е страхотна, имала съм щастието да играя там Шампионска лига – беше уникално. Ако може поне 50% от капацитета на залата да е с фенове, ще е супер“, добави Христина Вучкова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени