Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атлетико (Мадрид) приближава титлата

Атлетико (Мадрид) приближава титлата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Атлетико (Мадрид) се приближи още повече до титлата, след като победи като домакин Реал Сосиедад с 2:1 в мач от 36-ия кръг на испанското първенство по футбол. Така два кръга преди края на сезона тимът на треньора Диего Симеоне е лидер с 80 т., следват Барселона със 76 т., Реал (Мадрид) със 75 т. и мач по-малко, четвърти е Севиля със 74 т. Последните мачове на Атлетико са домакинство на Осасуна и гостуване на Валядолид.

Срещу Реал Сосиедад домакините поведоха с 2:0 още до средата на първото полувреме с голове на Яник Ферейра-Караско и Анхел Корея. След почивката Игор Субелдия намали в 83-ата минута и принуди Атлетико да трепери до края. Независимо от загубата, Реал Сосиедад остава на пето място и с големи шансове да се класира за Лига Европа.

Диего Симеоне коментира след срещата: „Знаехме, че Реал Сосиедад е много силен гост, но трябваше да спечелим. Изиграхме отлично първо полувреме и нелошо второ, но след техния гол трябваше да страдаме в последните минути. Да чуваме песните на феновете извън стадиона беше наистина емоционално. Футболът има нужда от привърженици по трибуните, надявам се това да се случи скоро.

Вече ви казах, че не обичам да гледам мачовете на съперниците ни по телевизията. Предпочитам да науча какво се е случило, след като съответният двубой е завършил. Не ме притеснява, че Луис Суарес не е вкарал в пет поредни мача. Той е ключов футболист за нас и в оставащите два мача ще успее да направи това, което трябва. Във футбола усилията се награждават, а Луис работи здраво и съм сигурен, че когато най-много имаме нужда от головете му, те ще дойдат“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна