Eмисия новини
от 07.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Представителството на ЕК у нас стартира кампания в подкрепа на ваксинирането

БНР е медиен партньор на инициативата

Снимка: Представителство на ЕК

Представителството на Европейската комисия в България започва мащабна кампания за насърчаване на ваксинирането срещу Covid-19 „България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“. БНР е медиен партньор на инициативата.

Целта е с положителни послания да се насърчи и информира онази част от българските граждани, които все още имат колебания относно ваксинирането, се казва в съобщение на представителството на ЕК..

„Сега, когато наличността на безопасни и ефикасни ваксини в ЕС е гарантирана, трябва да използваме момента максимално бързо да постигнем ваксиниране на поне 70% от възрастното население“, заяви Цветан Кюланов и. д. ръководител на представителството на Еврокомисията в България.

„Поставянето на ваксина е лично и доброволно решение. Всеки от нас често се поддава на емоции и именно заради това отправяме емоционално послание към хората – да послушат сърцето си, но и да потърсят достоверна информация“, добави той.

В рамките на кампанията ще се излъчват видеоклипове, послания за радиослушателите и други визуални комуникационни материали, благодарение на които се надяваме да ангажираме българите да научат повече за ваксините от лекарите и от медицинските експерти.

Масовото разпространяване на дезинформация за коронавируса и ваксините често води до колебания и объркване. Ето защо е важно българите да се информират за своето здраве само от авторитетни източници. 

Затова Представителството на Европейската комисия в България събира на специална интернет страница основните факти относно ваксинирането срещу Covid-19.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.