Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама треньори напуснаха Втора лига

Людмил Киров
Снимка: fcdunav.eu

Людмил Киров вече не е треньор на Нефтохимик. Уволнението е дошло след загубата с 2:3 от Созопол . Техническият директор на Нефтохимик уведомил Киров по телефона, че е освободен. Часове по-късно Киров бил убеждаван да остане от Анелия Златкова, която е президент на клуба. 

Загубата вчера остави Нефтохимик на последно място във Втора лига с 23 точки - на една от спасителното място, което в момента заема Локомотив (Горна Оряховица). Созопол пък събра 38 в актива си и се изкачи на седмата позиция, като ще доиграва спокойно сезона. 

"Не съм обиден, отвратен съм. Очевидно колегите преди мен са били прави, че Нефтохимик е една неподредена къща. И всичко заради един баща, който е недоволен от факта, че синът му не играе. Няколко пъти ми е звънял със съвети. Ако момчето наистина заслужава да е в състава, аз трябва да съм луд да го държа на пейката. Точно този Манол Иванов в телефонно обаждане ми каза, че съм освободен и трябва да разтрогна договора си с клуба. Съобщил го е и на футболистите. Имам си мениджър, той ще разговаря с тях. Аз си тръгнах от Бургас и няма връщане. Съжалявам само за Анелия Златкова. Само суперлативи мога да кажа за нея. Благодарение на нейните усилия клубът съществува, изплащат се премии и заплати. Уважавам я, благодаря й, че ми се обади лично, но съм категоричен, че няма да се върна", добави Людмил Киров.

В същото време треньорът на Спортист (Своге) Ивайло Василев изненадващо се раздели с клуба. Младият специалист пое отговорността за трите поредни загуби.

"Разделям се със Спортист с изцяло добри чувства. Благодаря на всички хора от клуба за възможността, която ми дадоха да работя. Когато дойдох, целта бе оставане във Втора лига, изпълних я. Аз обаче имах като допълнителна цел класиране на бараж и след трите поредни загуби реших, че трябва да си поема отговорността и си подадох оставката. Разделяме се като приятели. Пожелавам всичко добро на Своге в бъдеще", коментира Ивайло Василев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна