Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров загуби 3 позиции, рекордно класиране за Кузманов и Андреев

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров отстъпи три места, Димитър Кузманов и Адриан Андреев записаха лични рекорди, а Цветана Пиронкова се изкачи с една позиция.

Димитров, който вчера навърши 30 години, е вече №20 в класацията на АТР. Тази седмица той ще участва на турнира на клей в Женева. Григор е четвърти в схемата, където водач е Роджър Федерер, и ще започне от втория кръг. В сряда или четвъртък българинът ще се изправи срещу испанеца Фернандо Вердаско или още неизвестен играч от квалификациите.

Кузманов изкачи две места и вече е 237-и. Андреев пък прескочи 11 позиции, благодарение на финала в Анталия по-миналата седмица, и е на върховата 364-а позиция.

На върха няма промени. Води Новак Джокович, следван от Даниил Медведев и спечелилият снощи десета титла в Рим Рафаел Надал.

При жените Цветана Пиронкова е вече №113. Тази седмица 33-годишната пловдивчанка почива и ще се готви за започващите следващата седмица квалификации за „Ролан Гарос“.

Цветана Пиронкова

Виктория Томова е 123-а. Вчера тя отпадна във финалния кръг на пресявките на WTA 250 турнира в Белград. Софиянката също ще участва със сигурност в квалификациите в Париж.

В топ 500 на ранглистата от българските тенисистки са още Изабелла Шиникова (№216), Елица Костова (№233), Гергана Топалова (№468) и Джулия Терзийска (№483).

В класацията води Ашли Барти, следвана от Наоми Осака и Симона Халеп. Шампионката от Рим Ига Швьонтек прескочи шест места и е на рекордната за нея девета позиция.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна