Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Waterloo" на АВВА е любимата песен от Евровизия на европейците, "If Love Was a Crime" на Поли Генова е фаворитът на българите

Три шведски хита оглавиха класацията "Евровизия Топ 50"

"Waterloo" на АВВА e любимата песен на европейците сред всички, участвали в 65-годишната история на конкурса "Евровизия". "If Love Was a Crime" на Поли Генова е фаворитът на българската публика. Това показват резултатите от гласуването в класацията "Евровизия Топ 50", който приключи в навечерието на тазгодишното издание на конкурса.

Над 355 хиляди фенове от 14 държави са се включили в гласуването. То постави на първо място златния хит на АВВА „Waterloo“ (1974), следван от „Euphoria“ на Loreen (2012) и „Heroes“ на  Måns Zelmerlöw (2015). Трите шведски хита безапелационно оглавиха класацията.

Кои са любимите песни на европейците 

If Love Was a Crime“ (2016) на Поли Генова е любимата песен на българите, сред всички участвали през годините в конкурса „Евровизия“. Следва я „Beautiful Mess“ на Кристиан Костов (2017) на второ място и „Вода“ на Елица и Стунджи (2007) на трето. Шест от любимите на българите 10 хита от "Евровизия" са български песни, участвали в конкурса.  

Цялата класация на българската публика:








БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени