Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илон Мъск: Производството в завода на "Тесла" в Берлин вероятно ще започне до края на 2021 г.

Завод на "Тесла" в Груенхайде, Германия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на "Тесла" (Tesla Inc.) Илон Мъск изрази надежда, че производството на електромобили в завода в Груенхайде близо до Берлин ще започне до края на 2021 година.

Мъск отбеляза, че все още е твърде рано да се предскаже точната дата, на която заводът ще започне да работи, допълвайки, че "можете да сглобявате автомобили, само когато всички части са налични".

Той също така разкритикува сложността на бюрокрацията в Германия, коментирайки, че "все повече правила се натрупват с времето и в крайна сметка не можете да направите нищо. Но мисля, че ще работи добре".

Коментарите на Илон Мъск идват по време на изненадващото му посещение на площадката на завода в Груенхайде след информация от по-рано този месец, че компанията "Тесла" е решила да отложи старта на производството до януари 2022 година.

Първоначално производството в немския завод трябваше да започне през юли 2021 г., но Мъск даде на екипа още шест месеца, тъй като развитието на зоната за производство на батерии вървеше по-бавно от очакваното.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени