Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бостън изравни серията срещу Вашингтон в НХЛ

Тейлър Хол (вдясно) от Бостън изравнява за 3:3.
Снимка: Ройтерс

Брад Маршан вкара 39 секунди след началото на продължението и гостуващият Бостън спечели с 4:3 срещу Вашингтон в плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Двата отбора от Източната дивизия са равни при 1-1 преди поредните срещи на леда на Брюинс, насрочени за сряда и петък тази седмица.

Мачът в понеделник записа рекорд в историята на НХЛ, тъй като Вашингтон и Бостън решиха победителя в рамките на един гол за 11-и пореден път в плейофите. Капиталс спечелиха предния двубой с 3:2 след продължение в събота, но в понеделник допуснаха груба грешка още в началото на допълнителната част. Те загубиха шайбата в собствената си зона, а Мат Гжелчик подаде бързо на Маршан и той вкара покрай Крейг Андерсън

Андерън, който навършва 40 тази седмица, завърши с 44 спасявания и допусна голове още срещу Джейк Дебръск, Патрис Бержерон и Тейлър Хол, който изравни 2:49 минути преди сирената. Ти Джей Оши вкара за Капс и Гарнет Хатауей наниза две шайби, а Туука Раск спря 36 удара за Брюинс.

Каролина вкара три безответни гола в последната третина и победи с 5:2 Нешвил, с което Кейнс си осигуриха предимство след първия мач в серията от Централната дивизия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени