Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щангистите обраха наградите за април

Иван Иванов получи поредна награда.
Снимка: БГНЕС

Националният отбор по вдигане на тежести обра и трите награди за месец април в традиционната анкета на Пресклуб България, след като старши треньорът Иван Иванов бе избран за треньор на месеца, европейският шампион Стилян Гроздев - за спортист номер 1, а националите ни получиха и отборната наградата след силното си представяне на европейското първенство по вдигане на тежести в Москва.

В столицата на Русия българският тим спечели отборното класиране, след като стигна до седем отличия в двубоя: титли извоюваха Ангел Русев (кат. до 55 кг), Стилян Гроздев (кат. до 61 кг) и Надежда Мей-Нгуен (кат. до 45 кг), за сребърни медали се пребориха Карлос Насар (кат. до 81 кг), Христо Христов (кат. до 109 кг) и Ивана Петрова (кат. до 45), а с бронз остана Валентин Генчев (кат. до 67 кг).

Отличното представяне на отбора ни в Москва означава, че почти сигурно ще изпратим двама щангисти на Летните олимпийски игри в Токио. Участниците ще бъдат ясни след Световното първенство за младежи в Узбекистан.

"Квотите са две, състезателите са четирима - Стилян Грозев, Божидар Андреев, Юндер Бейтула и Христо Христов. Всеки един от тях има своите шансове, след като завърши Световното първенство за юноши и девойки в края на месеца, ще излязат окончателните ранглисти. Поставил съм на личните им треньори, искам да си направим наш вътрешен правилник за тренировки, за контролни състезания, за да можем, когато наложим всички тия фактори, да изберем по-лесно кой да участва и това да бъде възможно най-правилният избор. Така или иначе, няма как да няма сърдити, защото трябва да са двама, а те са четирима. Това ми е пределно ясно, но искам това нещо да бъде намалено до минимум", обясни Иванов след награждаването.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени