Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортният министър: В тотото "има минус, няма плюс", уволнения ще има в зависимост от свършеното

Андрей Кузманов (в средата) и неговият екип.
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов обеща професионализъм и прозрачност по време на управлението на екипа му, който беше представен днес в Музея на спорта. За заместник-министри са назначени Росен Барчовски и Валентин Гичев, а главен секретар е Александър Георгиев. 

Преди представянето на екипа той имаше среща с представители на спортните федерации, с които той ще има персонални срещи за решаването на текущите проблеми. Повечето от тях са свързани с предстоящите състезания и с олимпийските игри, както и с финансирането на тяхната дейност.

„Изискани са отчети от всички отдели и дружества и от понеделник натам на базата на тези отчети ще бъдат направени проверки за тяхната работа. Бегло поглеждайки отчета на тотото, ми направи впечатление, че там има минус. Не съм специалист и финансист, но видях там един минус и няма плюс.“

Ще има ли реваншизъм. „До момента нито един човек не  е уволнен… Има хора в отпуски, проверили сме, примерно има хора, които от една година са в отпуски. Който просто се води на работа, не е нужно да заема бройката. Който е правил грешки, ще бъде подобаващо удостоен.“ И допълни: „Политическият кабинет си заминава заедно с министъра, това е ясно.“

Кузманов обеща осветляване на всички обществени поръчки, включително за спортните бази в страната. По повод на инвеститорския интерес към столичния комплекс „Червено знаме“ беше категоричен: Там нещата са стигнали до под кривата круша. Същото беше мнението му и за интереса към реконструкцията на стадион Българска армия: „Нещата са в задънена улица“.

По повод на отношенията на спортното министерство с Българския футболен съюз, които бяха замразени от предшественика му Красен Кралев до напускането на Боби Михайлов - междувременно завърнал си, той поясни, че няма нищо против да работи с който и да било във футболния съюз, включително с Михайлов и уточни: „Те трябва сами да решат своите проблеми.“

Новият министър предупреди, че няма да носи отговорност за представянето на българските спортисти на олимпийските игри, защото то е въпрос на четиригодишна подготовка, но им обеща съдействие и подкрепа през следващите 2 месеца.

И призна, че смята за кандидатства за президентския пост в Европейската  федерация по модерен петобой на конгреса през лятото.

Чуйте всички акценти от изказването на Андрей Кузманов в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени