Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Гатева: Опитваме се с правилна и грамотна гимнастика да запазим красотата на спорта

От 22 до 24 май спортен куб „Нюанс НСА” и Национална спортна академия „Васил Левски” организират VIII турнир по художествена гимнастика за купа „Нюанс“. Надпреварата ще се проведат в многофункционалната зала на НСА.


Турнирът ще се проведе в две части – състезателна и фестивална част.

Състезателната част има за цел да изяви и отличи най-добрите гимнастички в отделните категории и възрастови групи (4 категории с 10 възрасти).

Във фестивалната част децата обособени в различни групи ще представят своите композиции без да бъдат оценявани, но всички ще бъдат наградени с медали, грамоти за участие и подарък.


„За първи път състезанието ни ще се проведе в три дни. Очакваме по-голям брой състезателки. Ще има представителки на 27 клуба от цялата страна, а общата бройка на заявените деца е около 780. Това, което се опитваме ние като клуб е да наложим една школа, да наложим правилна, грамотна, хубава художествена гимнастика, която да се бори с този правилник. Опитваме се да запазим красотата на спорта“, това споледи специално за БНР Мария Гатева – президент на СК „Нюанс НСА“.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна