Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският външен министър пристигна в Израел за мирни преговори

Доминик Рааб
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб пристигна в Израел на еднодневна визита, за да се срещне с официални лица в Йерусалим и Рамала.

В свое изявление Рааб заяви, че срещите му ще бъдат съсредоточени върху гарантирането, че всички страни в израелско-палестинския конфликт се ангажират с прекратяването на огъня.

"Ще се срещна и с двамата висши лидери тук в Израел и в окупираните палестински територии, за да обсъдим как да осъществим неотдавнашното прекратяване на огъня. Трябва да прекратим цикъла на насилие и да постигнем напредък към траен мир", написа Рааб в своя официален профил в Туитър.

Външният министър на Обединеното кралство добави, че Обединеното кралство подкрепя решението на конфликта в региона със създаването на две държави (независима държава Палестина заедно с държавата Израел, западно от река Йордан).

Предвидено е той да се срещне с израелския си колега Габи Ешкенази и министъра на отбраната Бени Ганц, както и с палестинските официални представители Мохамад Щайе и Рияд ал-Малки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!