Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на шампиона Лил напуска

Кристоф Галтие изкара 4 години в Лил.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът Кристоф Галтие обяви, че ще напусне Лил само дни, след като „мастифите“ спечелиха титлата на Лига 1. Клубът сложи край на доминацията на Пари Сен Жермен във вътрешния шампионат за първи път от десет години насам. Но независимо от успеха си, Галтие е решил да се оттегли от поста след четири години начело.

„Взех решение. Информирах президента Оливие Летан, след като разговаряхме тази сутрин, че ще напусна Лил. Просто смятам, че времето ми тук приключи. Четиригодишен цикъл е достатъчно дълъг за един треньор. Така че, да, от пет месеца си сътруднича всекидневно с Оливие Летан и пет месеца не е дълго време. След като прекарах четири години тук, чувствам, че е време да напусна този красив клуб, този величествен клуб“, започна той, цитиран от "Екип"..

Галтие добави: „Решението ми не е свързано с финалното класиране на отбора, ако бяхме завършили на 4-о или 7-о място щях да взема същото решение. Не искам да напусна заради този успех. Напускам, защото реших, че след четири години е настъпил моментът за това. Прекарах осем години и половина в Сент Етиен, включително седем и половина като старши треньор на тима, беше хубаво. Напускам Лил след невероятен резултат, нуждая се от нещо различно. Не искам да навлизам в рутина, в нещо класическо, както изпитах в един момент в Сент Етиен“.

Той е свързван с вакантния пост в Наполи, който е без наставник след напускането на Дженаро Гатузо. Има интерес и от два френски клуба в лицето на Лион и Ница. Галтие заяви, че очаква да вземе решение за бъдещето си до края на тази седмица. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна