Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната лекарска колегия в подкрепа на медиците от Александровска болница

Аулата на Александровска болница
Снимка: Александровска болница

Управителният съвет на Столичната лекарска колегия към БЛС в специална декларация изразява подкрепа към лекарите и медицинския персонал в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“.

От Столична лекарска колегия изразяват тревогата си от разпространението на данни за състоянието на Александровска болница преди да са разгледани от компетентните органи и от разпространението им в медийното пространство.

Ето какво се посочва още в декларацията:

„Това неоснователно настройва общественото мнение срещу една от най-големите болнични структури в страната. В страната функционират държавни регулаторни органи, които имат задължението да проверяват състоянието на отделните лечебни заведения с правомощия да изследват и с каква давност във времето са възникнали изнесените проблеми в медийното пространство.

Компетентно становище по сигнали и жалби могат след проверки да огласяват НЗОК/СЗОК, финансираща лечебните заведения, а Александровска болница по Търговския закон е с принципал министъра на здравеопазването.

Важно е да отбележим, че няма подадени сигнали или оплаквания за нередности в Александровска болница в Столична лекарска колегия на БЛС като съсловна организация. Управителният съвет на СЛК-БЛС отчита създадената медийна среда около Александровска болница като преднамерена", това се посочва в писмото.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна