Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Христов и Васил Маринов очакват решението за квотите за Токио 2020

Христо Христов (вдясно) и Васил Маринов позират с медалите си на летище "София".
Снимка: БГНЕС

Олимпийските игри са мотивацията. Това заяви родният ни щангист Христо Христов при завръщането си от Ташкент, Узбекистан, заедно със съотборника си Васил Маринов късно снощи. Христов завоюва златен медал от световното  първенство за младежи до 20 г. в категория до 109 кг.

„Какво по-хубаво от това? Да посрещнете един олимпийски медалист ще е още по-хубаво. Емоциите са нещо нормално, искаме да продължим подготовка, да се борим за олимпийски игри, да се боря първо за участие – борим се четирима доста сериозни атлети, трябва да се изберат двамата най-добри, така че вече се борим кой ще участва на Олимпиада, а след това кой ще завоюва медал“, започна шампионът.

Златният ни медалист от узбекистанската столица заяви, че Олимпиадата е неговата най-голяма мотивация. „Точно олимпийските игри са мотивацията, те са единственото нещо, за което можем да се борим. Аз винаги отивам с някакви очаквания, винаги казвам, че отивам за медал, без значение дали е злато, сребро или бронз. Квалификациите вече приключиха, така че решението вече е в ръцете на Българската федерация да избере двамата човека за Токио. Нямам идея кога ще стане ясно решението за квотите“.

„Не ми тежаха очакванията, хората очакваха да станат първи, радвам се, че не съм разочаровал никого. Да, мога да кажа, че вече все повече и повече почваме да плашим конкуренцията и като чуят за българин, започват да треперят – ще ги накараме да треперят още повече", добави Христов..

Моята цел е Париж, заяви Васил Маринов, който грабна сребърен медал в Ташкент в категория до 102 кг.

„Да, малко не ми достигна, за да стигна до първото място. Не е тежест, която не съм преодолявал на тренировка, но все пак това е състезание, всичко се случва в последния момент – дали спадането на килограмите влияяе за това, или е на психическа почва, не мога да кажа, но аз съм много доволен, защото това е моето първо световно първенство за младежи и станах вицешампион“, каза Маринов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени