Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юта на победа от полуфинал на Запад в НБА

Баскетболистите на Юта Джаз (в жълто) победиха за трети път Мемфис Гризлис.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът от редовния сезон в Националната баскетболна асоциация Юта Джаз увеличи преднината си на 3-1 успеха срещу Мемфис Гризлис след победа като гост със 120:113 в мач №4 от плейофната им серия на Запад. Джазмените са на победа от класиране на полуфинал.

Юта имаше преднина от 13 точки преди началото на последната четвърт, но младият тим на домакините от Мемфис успя да се върне в мача и да се доближи само на едно притежание на топката от съперника си.

По-големият опит на Юта в заключителните минути на срещата обаче натежа и след 30 точки на Донован Мичъл гостите се поздравиха с победата.

Много силен мача за "джазмените" направи и резервата Джордан Кларксън, който приключи двубоя с 24 точки. Още 17 добави френският център Руди Гобер.

За тима на Мемфис над всички с 23 точки и 12 асистенции бе гардът Джа Морант. Дилън Брукс и Джарън Джаксън добавиха по още 21 точки за "гризлитата", а с 14 точки и 12 борби завърши литовецът Йонас Валанчиунас.

В друг двубой Вашингтон Уизардс в Източната конференция победи със 122:114 Филаделфия 76ърс и намали изостванато си на 1-3.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени