Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саутгейт: Ако не стигнем поне полуфинал, ще бъде провал

Гарет Саутгейт
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ако Англия не успее да достигне поне до полуфиналите на Евро 2020, ще бъде провал. Това заяви селекционерът на националния отбор Гарет Саутгейт, след като обяви групата от 26 играчи, на която ще разчита за континенталния шампионат от 11 юни до 11 юли. 

Англия игра полуфинал на последното световно първенство в Русия, а сега финалната четворка ще се проведе на националния стадион на страната- "Уембли". 

"Да, отпадене преди полуфиналите вероятно ще бъде разочарование. Мисля, че полуфиналите са реалистична цел и ние трябва да живеем с тези очаквания. Наясно сме с вълнението около тима и това е чудесно. Досега бяхме на два полуфинала, така че ще опитаме да направим и следващата стъпка", коментира Саутгейт, който изведе "трите лъва" и до полуфинал в дебютното издание на Лигата на нациите. 

Селекционерът на англичаните добави, че е наясно, че той ще носи отговорност при провал на европейското първенство, тъй като е работа на него и на екипа му да осигурят толкова чакания успех. 

Досега Англия никога не е играла на финал на шампионат на Европа, като най-далеч тимът стигна през 1996 година, когато отпадна на полуфиналите. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени