Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британската банка Standard Chartered планира криптоборса в Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Standard Chartered се стреми да създаде борса за криптовалути, която да работи в Обединеното кралство и в останалата част на Европа, заяви в сряда лондонската банка.

Задачата е възложена на поделението на банката за иновации и рискови инвестиции - SC Ventures, посочи мултинационална компания за банкови и финансови услуги, добавяйки, че азиатската компания BC Technology Group ще бъде партньор по проекта.

"С общата пазарна капитализация на цифровите активи от над един трилион щатски долара, сътрудничеството между водещи фирми на пазара е наложително за продължаващо развитие на стабилна глобална институционална инфраструктура за цифрови активи“, коментира изпълнителният директор на SC Ventures Усман Ахмад.

Ден по-рано Coinbase Global Inc. съобщи, че ще започне незабавно да позволявава входящи преводи на криптовалутата Dogecoin на своята платформа Coinbase Pro.

Според изявлението търговията на тази криптовалута ще започне на 3 юни, ако са изпълнени условията за ликвидност.

Новините допринасят за задълбочаване на възходящото движение на криптовалутите за втора поредна сесия на търговия, като биткойнът поскъпва с близо 2,5%, а етериум - с около 3,6%.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени