Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След 20 години Мартин Чой и Александър Тодоров отново заедно на среща с медиите

След 20 години едни от най-добрите ни състезатели по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой и Александър Тодоров отново застанаха рамо до рамо ….пред медиите. Двамата участваха в пресконференция преди третия и четвъртия кръг от националния шампионат по мотоциклетизъм на писта.

„Няма да ни стигне времето за да кажем какво се промени в нас за тези години. Всичко е точно, щом сме на пистата и на пресконференция. Това е най-добре“, сподели Александър Тодоров.

„Между нас и в нас нищо не се е променило. Това, обаче е може би само в нашия акъл, което е хубаво…..но, сериозно…аз съм много радостен, че след толкова време със Сашо пак сме заедно. Той е един доказан състезател. Видяхме неговите качества в първите два кръга. Пожелавам му успех. Късмет и за мен“, допълни Мартин Чой.


„Според мен след 20 години конкуренцията не се е надградила. Не искам да обидя никого, но тя е останала на нивото отпреди 15 години. Не може аз 10 години да не съм се качвал на мотоциклет…..карам понякога, събират ми се 5 карания за последните 2-3 години, а те не са спирали. Искам да си карам за кеф. Нищо не гоня. Искам да се забавлявам. Искам да водя семейството си на състезания и малкия за да види за какво иде реч. Не искам да го запаля по този спорт, защото не мога да издържа да го гледам“, допълни единственият българин опитал да се състезава в световния шампионат по мотоциклетизъм на писта – Motogp.

„По отношение на конкуренцията – вече 20 години ми се заканват, което е хубаво. Всеки един от нас, които отиде на състезание иска да стане първи. Победителят е само един. И съм щастлив, че този победител съм аз. Продължавам да давам всичко от себе си. Подготвям се, така както и преди 20 години. Поддържам добра форма. Ще им е доста трудно на тези, които ми се заканват. Сашо скромничи. Всички знаем какъв състезател е той и на какво ниво е. това при такива състезатели не се забравя. Въпреки, че не е карал толкова много време, неговото ниво е много по-различно от нивото на другите състезатели. Не всичко е въпрос на пари. Преди 20 години ние не сме имали никакви пари. Лично съм пътувал от София до Плевен на ход с едни гуми и съм побеждавал. Това не е критерии“, сподели още носителят на 26 титли в пистовия шампионат.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна