Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доклад на Пентагона без яснота за НЛО: Извънземни технологии или разработки на Китай или Русия

Снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няма доказателства, че необяснимите въздушни явления, забелязани през последните години от американския военен персонал, са извънземни, се казва в американски правителствен доклад, който предстои да бъде оповестен. Това пише БГНЕС, цитирайки в. „Ню Йорк Таймс“, който посочва, че разполага с част от документа. Все още няма обяснение какво представлява мистериозният обект, заснет неотдавна в небето, става ясно от доклада.

Вестникът, който цитира висши служители на администрацията, запознати с констатациите от дългоочаквания доклад, заяви, че той потвърждава, че необичайните летящи обекти не са продукт на тайна технология на Пентагона. Но прегледът на повече от 120 инцидента през последните две десетилетия не успява да обясни мистериозните движения на въздухоплавателни обекти, които включват необичайно ускорение, промени в посоката и способност за бързо потапяне.

Липсата на ясни констатации обаче означава, че макар да няма доказателства за извънземни технологии зад феномена, това е невъзможно и да се изключи.

Високопоставен служител, запознат с доклада, каза, че разузнавателните и военните служители все повече се притесняват, че феномените могат да бъдат продукти на Китай или Русия, експериментиращи с хиперзвукова технология.

Предстоящият доклад, който се очаква да бъде представен пред в Конгреса до 25 юни, ще има класифицирано приложение, което вероятно ще подхрани спекулациите, че извънземните всъщност стоят зад обектите.

Миналата година Пентагонът публикува видеоклипове, направени от пилоти на американския флот, показващи срещи с необичаен летящ обект, а интересът към него беше засилен допълнително от бивши служители с достъп до класифицирана информация.

„Това, което е вярно - и всъщност съм сериозен - е, че в небето има кадри и записи на обекти, които не знаем точно какво са“, каза бившият президент Барак Обама пред „The Late Late Show“ миналия месец.

Американските военни вече не ги описват като неидентифицирани летящи обекти или НЛО, а вместо това използват термина „неидентифицирани въздушни явления“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна