Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пилотите на Ред Бул най-бързи във втората тренировка в Баку

Серхио Перес по улиците на Баку.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес записа най-доброто време във втората свободна тренировка преди надпреварата за Гран при на Азербайджан, шести кръг за сезон 2021 във Формула 1.

Мексиканецът направи своята най-бърза обиколка из улиците на Баку за 1:42.115 минути. С това време той изпреваи с 0.101 секунди пред своя съотборник Макс Ферстапен, който бе най-бърз в сутрешната първа тренировка.

Точно зад пилотите на Ред Бул се класираха тези на Ферари, като този път Карлос Сайнс-младши бе по-бърз от Шарл Льоклер. Двамата завършиха втория час за подготовка с изоставане съответно от 0.128 и 0.321 спрямо Перес. Пети с пасив от 0.419 се класира пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли, а шести остана двукратният световен шампион Фернандо Алонсо с Алпин, който бе с 0.578 по-бавен от първия.

Двамата пилоти на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас имаха поредна трудна сесия на улично трасе, в която изпитваха затруднения със загряването на своите гуми. В нея британецът завърши 11-и на 1.041 секунди от Перес, докато неговият съотборник, който е последният победител на трасето в Баку остана едва 16-и с изоставането от 2.069 секунди.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна