Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Петков: Имаме голям потенциал

Иван Петков
Снимка: архив

Треньорът на женския ни национален отбор на България Иван Петков обяви след убедителната победа над Словакия с 3:0 гейма,  че съставът има голям потенциал за развитие, но има и много какво да се желае.

"Някои трябва да наваксат физически, с други трябва да търсим игрови ритъм. Но това е работата на моя екип – да реагира и да планира нещата според проблемите на всяко едно от момичета. Всеки мач дава принос за разиграване на различни варианти и сработването на отбора", каза селекционерът.

Иван Петков заяви, че отборът е показал спокойствие срещу Словакия, но е нормално да има и колебания с оглед на факта, че тимът играе за първи път в този състав от много време.

"Показваме спокойствие по време на мачовете. Ако сте очаквали да бием на 15 точки, както във втория гейм, това е трудно, тъй като се губи емоцията. Започват и ротациите. Имаме широка група от момичета, всяко от които може да започне или завърши мача. Може би отборът на Словакия - един прекрасен състав, не беше достатъчен дразнител. Ние търсихме да дърпаме в резултата след първото подаване от сервис. Трябва да работим за блок. Там имаме потенциал, който да развием. С течение на времето и с работа ще се случат нещата", каза Петков.

Селекционерът обяви, че към момента работата му е съсредоточена върху представянето ни в Златната лига.

"До Европейското първенство има много време, за да реализираме идеите си. Към момента сме съсредоточени върху това, което предстои на Златната лига", добави Петков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени