Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барбора Крейчикова е на полуфинал в Париж

Барбора Крейчикова ликува след последната точка.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Непоставената Барбора Крейчикова за първи път се класира на полуфинал в турнирите от Големия шлем.

Чехкинята победи със 7:6(6), 6:3 №17 в схемата Коко Гоф от Съединените щати и е сред четирите най-добри на „Ролан Гарос“.

Крейчикова отрази общо пет сетбола в първата част, като демонстрира воля и хладнокръвие. Гоф поведе с 3:0, но 25-годишната тенисистка от Бърно изравни при 3:3. Американската тийнейджърка проби отново за 5:3 и след това сервираше за сета. Чехкинята отрази сетбол и върна брейка. В 12-ия гейм тя спаси още две точки на съперничката за частта.

В последвалия тайбрек 17-годишната Коко поведе с 6:4 точки, но отново не успя. Крейчикова накрая взе частта при първия си сетбол.

Чехкинята се възползва от разочарованието на съперничката и поведе с 5:0 гейма. Гоф се опита да се върне в мача и отрази общо пет мачбола, но при шестия капитулира.

Крейчикова постигна 27 печеливши удари (5 аса) при 28 непредизвикани грешки (8 от тях двойни). При американката балансът е 25-41.

На полуфинал Барбора Крейчикова очаква победителката от последния четвъртфинал между защитаващата титлата си в Париж Ига Швьонтек и Мария Сакари. В другия полуфинал играят Анастасия Павлюченкова и Тамара Зиданшек.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна