Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лоренцо Пелегрини се контузи на тренировка

Лоренцо Пелегрини може да отпадне от състава на Италия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полузащитникът на Рома Лоренцо Пелегрини се присъедини към списъка с контузени играчи на Италия преди откриващия мач на Евро 2020 с Турция, потвърдиха от Италианската футболна федерация (ФИГК).

Италия подаде молба до УЕФА за повиквателната на Гаетано Кастровили от Фиорентина в състава от 26 играчи, след като полузащитникът на Рома Пелегрини се оттегли с мускулен проблем по време на тренировка в средата на седмицата.

„След диагностични тестове тази сутрин, Пелегрини все още ще остане в националния отбор, който ще отиде в Рим тази сутрин. Като превантивна мярка и чакайки обратна връзка от УЕФА, халфът Гаетано Кастровили ще се присъедини към групата в Рим“, заявиха от ФИГК.

Съставът на Роберто Манчини ще открие европейското първенство с мача от група А срещу Турция на „Олимпико“ в петък. 

Полузащитата на „Скуадра адзура“ ще бъде вероятно и без Марко Верати, а Стефано Сенси е под въпросителна. Верати поднови тренировки, след като увреди коленни сухожилия миналия месец с клубния си Пари Сен Жермен, но не се очаква да излезе на терена преди втория двубой на италианците с Швейцария на 16 юни и с Уелс четири дни по-късно. Сенси получи мускулен проблем в бедрото в последния ден от сезона в Серия А с екипа на Интер. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени