Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът Португалия, Германия и Франция започват на Евро 2020

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Три от четирите отбора полуфиналисти на Евро 2016 – Португалия, Франция и Германия, са събрани в група F на европейското сега и започват участието си днес.

От 19:00 часа в Будапеща Унгария приема европървенеца Португалия. „Мореплавателите“ са амбицирани да станат едва втория отбор, който е успял да защити титлата на Стария континент след съседите им от Испания през 2012 година.

Двата тима направиха зрелищно 3:3 на европейското преди 5 години, когато Кристиано Роналдо отбеляза две попадения. Капитанът на Португалия довечера ще стане първият футболист, участвал на пет европейски първенства.

Мачът няма да бъде лесен за гостуващия отбор, защото унгарците, които отстраниха България в плейофите, нямат загуба в последните си 11 двубоя.

Германия и Франция повтарят от 22:00 часа в Мюнхен полуфинала от Евро 2016 в Марсилия, когато тимът на Дидие Дешан победи с 2:0 с попадения на Гризман. „Петлите“ никога не са губили в Германия като в пет гостувания имат три победи и две равенства.

Европейското е последният турнир, в който Йоахим Льов ще води Бундестима и неговите футболисти са амбицирани да го изпратят с успех.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!