Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подпорна стена и част от велоалея се срутиха върху коли във Варна

Пропаднала велоалея и срутена подпорна стена. Варна
Снимка: Мирослава Дрохнева, Facebook

Подпорна стена в близост до велоалея на булевард "Янош Хуняди" във Варна се е срутила върху паркинг под нея. При инцидента, станал в близост до сградата на Пътна полиция, са повредени няколко коли. От общината извършват проверка на място, очаква се становище за мерките за укрепване, които ще бъдат взети.

Част от подпорна стена е пропаднала след валежите снощи

"Предприемат се необходимите действия по възстановяването на стара подпорна стена на бул. “Янош Хуняди”- край паркинга срещу блок 6. Част от нея е пропаднала след валежите снощи", се казва в съобщение до редакцията на Радио Варна от общинския пресцентър.  В него се уточнява още:

 "На място веднага се изпратени екипи от дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустройване”, оглед е направен и от Христо Христов, кмет на район "Младост". Подпорната стена е била налична преди изпълнението на ремонта на ул. “Янош Хуняди” и велоалеята в района. След възстановяването на участъка ще бъде възстановена и велоалеята, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Районът е обезопасен

В момента районът е обезопасен, отломките се разчистват, причината за срутването ще стане известна, след като разчистването приключи, каза за Радио Варна Христо Иванов-заместник-кмет в общината:

Сигнали за наводнени участъци

През почивните дни при дежурния в Община Варна са постъпили сигнали вследствие на дъждовете за наводнени участъци на пътното платно в района на Зеленчукова борса и на ул. Девня.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!