Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Развръзка в още две групи на Евро 2020 днес

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четири мача от Евро 2020 ще се изиграят днес, които ще определят крайното класиране в групи В и С на турнира. 

От 19:00 часа българско време Нидерландия приема Северна Македония в Амстердам в мач без значение от група С, тъй като "оранжевите" вече си осигуриха първото място в група С, докато Северна Македония няма шанс да се измъкне от последното четвърто място. В другия мач по същото време Украйна и Австрия ще влязат в директна битка за второ място в групата, като равенството ще е достатъчно за украинците. Двубоят ще се играе в Букурещ. 

В класирането водят "оранжевите" с 6 точки, следвани от украинците с 3 (4-4 голова разлика), Австрия с 3 (3-3) и Северна Македония без спечелена точка

От 22:00 часа в група С Финландия се изправя срещу Белгия в мач, който селекционерът на финландците Марко Канерва описва като "най-важния в историята на страната". Победа в Санкт Петербург ще осигури на Финландия изненадващо класиране за осминафиналите, а историята е на тяхна страна, тъй като те имат четири победи и три равенства в последните си седем мача с Белгия, чиято последна победа над този съперник е през 1968 година. "Червените дяволи" се нуждаят от точка, за да си осигурят първото място в групата. В другия мач в Копенхаген Дания посреща Русия и има нужда от задължителна победа, за да запази шансове да продължи напред.

Първи в подреждавето е Белгия с 6 точки, следвана от Русия и Финландия с по 3 и Дания с 0.

Програмата на Евро 2020 за понеделник:

19:00, група С, Амстердам: Северна Македония - Нидерландия

19:00, група С, Букурещ: Украйна - Австрия

22:00, група В, Санкт Петербург: Финландия - Белгия

22:00, група В, Копенхаген: Дания - Русия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!