Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Петков: Поздравявам отбора и моите колеги

Иван Петков (вдясно) за втори път спечели титлата в турнира.
Снимка: БФВолейбол

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков беше щастлив, но видимо уморен от емоциите след трудната победа над Хърватия с 3:1 гейма, която донесе купата от Европейската златна лига.

„Мачът протече доста емоционално. През последните дни в треньорския щаб се натрупа доста умора, но се наложи и ние да покажем повече емоция по време на разиграванията, тъй като изпаднахме в тежки моменти. Поздравявам отбора и моите колеги, които работят денонощно. Момичетата, които се трудят като добри професионалисти и най-вече публиката, която през тези два дни направи невероятна атмосфера и тези моменти в Русе ще се помнят дълго. Сами видяхте как емоциите надделяваха. Те носят радост и заряд. Президентът и вицепрезидентът на федерацията също изживяха доста емоционално този финал и бяха щастливи. Тук е моментът да поздравя и тях и да благодаря на федерацията за отличните условия, които ни предоставят. Защото без условия и добра организация е много трудно да правиш добри резултати на високо ниво“, каза Иван Петков.

България печели за втори път Европейската златна лига. „Винаги един трофей има своето значение. Тази купа носи самочувствие, дава стимул за работа и най-малкото - догодина ще имаме шанс да влезем във Волейболната лига на нациите. Ние играхме там една година и видяхме, че беше доста трудно. Винаги съм казвал, че за да играеш във Волейболната лига на нациите, трябва широка група от хора и ротиране в самия отбор. Ние изградихме добър колектив и във финала видяхте, че в трудните моменти имаме състезатели, които могат влязат и да помогнат на отбора. Винаги съм казвал, че не бива да се делим на тези, които започват и тези, които не. В един национален отбор е много важно да разполагаш с група от състезатели, които са с усещането, че имат частица от всеки успех и неуспех“, допълни Петков.

Погледите вече са насочени към европейското първенство, на което един от градовете домакини е Пловдив. На отбора предстоят 2 седмици почивка и активна работа до началото на шампионата, който е от 18 август до 4 септември. 

Шампионките


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна