Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дешан и Сантош доволни от равенството

Дешан прегръща авторът на двата гола за "петлите" Бензема.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Франция Дидие Дешан остана доволен от факта, че тимът му завърши на първата позиция в своята група F на Евро 2020. Това стана факт след равенството 2:2 с Португалия в последния мач от тази фаза. Наставникът заяви, че това е най-добрата позиция и вече гледа с очакване към следващата фаза.

“Това бе истинска битка и не бе никак лесно. Подарихме им два гола от наши грешки. Опитахме да спечелим, но не се получи. Важното е, че сме първи, а това е най-добрата позиция. Ще се насладим на този факт и ще си починем добре, защото сега започва съвсем нов турнир”, заяви Дешан.

Следващият съперник на Франция е тимът на Швейцария, а сблъсъкът е на 28 юни.

Колегата му Фернандо Сантош похвали своите играчи за представянето им, макар че еврошампионите завършиха трети в групата.

“Най-много ми хареса, че бяхме колектив. Когато ме попитаха какво трябва да променим след мача с Германия, аз отговорих, че трябва да покажем нашето истинско лице. Бяхме силни, постоянни и със страхотен дух. Вярвам, че можем да продължим да се подобряваме. През второто полувреме не започнахме добре, но успяхме да се прегрупираме” заяви Сантош.

Той коментира и следващият съперник на тима му на 1/8-финала в лицето на Белгия.

“Сега трябва да мислим за Белгия. Това е тежък съперник. Ако погледнем ранкинга на ФИФА, те са на първото място. Но нека да направим оценка и да преценим как ще трябва да излезем в този мач”, допълни специалистът.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна