Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Рено" обединява усилията си с STMicroelectronics за доставки на чипове за електромобили

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Рено" (Renault) и технологичната компания STMicroelectronics работят заедно, за да осигурят доставки на ключови полупроводникови компоненти за електрическите и хибридни превозни средства на френския производител на автомобили, тъй като недостигът на технологични чипове продължава да оказва натиск върху автомобилната индустрия, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

В съвместно изявление компаниите посочват, че тяхното партньорство ще се съсредоточи върху доставките на електрически и хибридни усъвършенствани силови полупроводници, които ще започнат да се произвеждат от 2026 година.

Френско-италианският мултинационален производител на електроника и полупроводници STMicroelectronics ще се възползва от значителните обеми на силови модули и транзистори, гарантирани за периода от 2026 до 2030 година.

"Това партньорство осигурява бъдещи доставки на ключови компоненти, които значително ще допринесат за намаляване на загубената енергия с 45% и намаляване на разходите за електронното задвижване с 30%, помагайки ни да изпълним амбицията си да направим електрическите превозни средства достъпни, печеливши и популярни“, заяви изпълнителният директор на "Рено" Лука де Мео.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени