Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гарет Саутгейт: Имаме шанс да напишем история

Гарет Саутгейт
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че неговите избраници имат възможността да напишат част от историята в двубоя си с Германия от осминафиналите на Евро 2020. "Трите лъва" посрещат своя съперник на "Уембли" във вторник от 19:00 часа българско време, точно 25 години след като загубиха на същото място от същия съперник в полуфиналите на Евро 96.

"Този мач може би заслужава да е в по-късна фаза от турнира, но това се отнася и за Белгия - Португалия и някои други мачове. Това е страхотна възможност за нас да напишем част от историята и да дадем на хората различни спомени, свързани с Англия - Германия, които са различни от настоящите, които ни заливат в последните дни и не означават абсолютно нищо за някои хора, защото те не са били родени тогава", коментира Саутгейт преди срещата.

"Изправяме се срещу много добър съперник, много се коментира за Германия, но когато се погледне състава им, там има четирима световни шампиони и около шест победители в Шампионската лига, така че те имат огромен опит. Те няма да излязат на "Уембли" уплашени. Ще трябва да покажем най-доброто от себе си. Трябва да сме добре подготвени тактически, физически и психологически", допълни треньорът на Англия, който каза още, че тимът му винаги тренира дузпи преди елиминационните мачове.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна