Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийски шампиони в леката атлетика пропускат Токио 2020

Омар Маклеод завърши последен на шампионата на Ямайка.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Олимпийският шампион на 110 метра с препятствия от Рио де Жанейро 2016 Омар Маклeод няма да защитава титлата си на Игрите в Токио това лято, след като завърши последен във финала на олимпийските квалификации на Ямайка.

Маклеод постигна 13.04 секунди в полуфиналите, но във финала направи техническа грешка и не успя да намери място сред първите трима.

Олимпийският шампион от Рио удари първите две препятствия и разстрои ритъма си, като в крайна сметка пресече финала за 16.22 секунди.

Шампионът от Игрите на Британската общност Роналд Ливай спечели състезанието с 13.10 секунди, следван от Деймиън Томас с 13.11 секунди. Хенсъл Парчмънт зае третата позиция с 13.16 секунди.

Германецът Томас Рьолер също няма да защитава олимпийската си титла на копие на Токио 2020 заради контузия на гърба. 29-годишният Рьолер получи травмата на тренировка и почти не се е състезавал през тази година. Той направи един неуспешен опит по време на националния шампионат през миналия месец, след което се оттегли от надпреварата.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени