Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финикс на финал в НБА след 28 години

Собственикът на Финикс Робърт Сарвър връчва шампионския трофей на Западната конференция на звездата Крис Пол.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Крис Пол вкара 41 точки при победата на Финикс със 130:103 срещу Лос Анджелис Клипърс като гост, с което Сънс затвори последната серия от Западната конференция на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА)  с 4-2. Така Финикс се класира на финалите за първи път от 28 години насам.

Девин Букър завърши с 22 точки и помогна за третия финал на Финикс в клубната история. Сънс ще играят за титлата в НБА срещу Атланта или Милуоки, които са равни при 2-2 победи в серията от Източната конференция.

Пол ще играе за първи път на финалите в НБА в 16-годишната си кариера, шест от които преминаха в зала "Стейпълс Сентър", където Сънс спечелиха снощи. Ветеранът записа личен рекорд в кариерата си с 41 точки и вкара също толкова, колкото и Пол Джордж за Клипърс в петия мач.

Сънс играха за последно на финалите в НБА през 1994 година, когато бяха водени от Чарлс Баркли и загубиха в шест мача срещу Чикаго на Майкъл Джордан. Другият финал на Финикс е от 1976-а, когато отборът загуби също с 2-4 мача срещу Бостън.

Маркъс Морис бе най-резултатен за Клипърс с 26 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна