Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без английски фенове на четвъртфинала на Евро 2020 в Рим

Тимът на Саутгейт няма да може да разчита на колоритните си фенове в Рим.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Английските привърженици, пътуващи до Италия за да наблюдават четвъртфиналния сблъсък с Украйна на Евро 2020, бяха предупредени, че няма да бъдат допуснати на стадион „Олимпико“.

„Трите лъва“ достигнаха последните осем в турнира, след като надвиха Германия с 2:0 във вторник на „Уембли“, където изиграха всичките си мачове в турнира до момента. Сега Англия ще трябва да играе без феновете си в събота заради мерките срещу коронавируса в Италия.

В изявление на италианското посолство в Лондон в четвъртък се казва, че поради настоящите коронавирусни рестрикции в страната „всеки, който е бил в Обединеното Кралство в предишните 14 дни, без значение от тяхната националност или статут на пребиваване няма да бъде допуснат в стадиона, дори и да има билет“.

Италия е в „червения списък“ на Великобритания за пътуващи, като пристигащите от Апенините в момента трябва да се изолират за пет дни. „Само тези, които могат да докажат, че са пристигнали в Италия поне преди шест дни, са се карантинирали за пет дни и са си направили тест за коронавирус след периода на изолация, който е бил отрицателен, ще бъдат допуснати на „Олимпико“. Изключенията от карантината в Италия по законови причини няма да доведат до позволение за влизане в стадиона. Например, пътуващите, които преминават през Италия за по-малко от 36 часа или посещават страната за кратко поради работа, не трябва да се карантинират, но няма да бъдат допуснати на стадиона“, продължава съобщението.

Всеки, който бъде открит и не се изолира, ще бъде наказан. Феновете, базирани във Великобритания, не трябва следователно да пътуват до Италия, за да посетят мача в събота на „Олимпико“ в Рим“, завършва изявлението. 

Последното предупреждение идва, след като Английската футболна асоциация заяви в сряда, че „няма да продава билети чрез Тръста на пътуващите привърженици за този мач“ поради ограниченията в пътуванията между Великобритания и Италия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!