Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джейдън Санчо премина в Манчестър Юнайтед

Джейдън Санчо се връща в град Манчестър.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Юнайтед е постигнал договорка на стойност 73 млн. паунда за привличането на английския национал Джейдън Санчо от Борусия (Дортмунд), потвърдиха от клуба в Бундеслигата, съобщи БГНЕС.

Крилото е договорило личните си условия с „червените дяволи“, като ще мине медицински прегледи след края на Евро 2020, когато се очаква и сделката да бъде потвърдена. 

„Играчът Джейдън Санчо ще премине от Борусия (Дортмунд) в Манчестър Юнайтед“, се казва в изявлението.

„Клубът и играчът постигнаха договорка днес. Ако трансферът бъде реализиран, Манчестър Юнайтед ще плати на Борусия трансферната сума от 85 млн. евро. Детайлите по договора сега трябва да бъдат координирани и документирани. Формалното процедиране на трансфера е обект на успешно преминаване на всички медицински тестове“.

Договорът на Санчо с "жълто-черните" е до 2023 година и клубът не иска да рискува той да навлезе в последната година от контракта си. Крилото изгря на световната сцена след трансфера си от Манчестър Сити през 2017 година, когато бе едва 17-годишен. Той се утвърди като ключов играч за Борусия и има 50 гола в 137 мача за германския клуб във всички турнири.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна