Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверки по сигнали за купуване на гласове и в област Пазарджик

Снимка: МВР, архив

В област Пазарджик има засилено полицейско присъствие. Извършват се проверки по сигнали за купуване на гласове, каза за БНР говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

„Това, което забелязахте като засилено полицейско присъствие на територията ни на големите и на малките населени места в цялата област е част от специализираната полицейска операция, която е разпоредена от ръководството на министерството и министъра на вътрешните работи, която стартира на първи юли.

Нейната основна задача, разбира се, е именно противодействието на престъпления или закононарушения срещу политическите права на гражданите, но паралелно с това колегите извършват и проверки по отношение на битова престъпност, на конвенционална престъпност, на безопасност на движение по пътищата, така че се работи изключително активно и всеки ден в нея участват стотици служители на областната дирекция заедно с техника и по този начин  така се извършват по засилени проверки. Същевременно се създава по нормална обстановка, също по добър обществен ред и спокойствие на самите граждани. Това, което се установи като евентуални нарушения или престъпления се докладва задължително на компетентната прокуратура и ръководството на министерството."

По неофициална информация към момента няма задържани.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна