Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриел Донев на четвъртфинал в София

Габриел Донев
Снимка: Архив на Г. Донев

Българинът Габриел Донев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на ITF в София с награден фонд 15 хиляди долара. Той надделя над участващия с "уайлд кард" Симеон Терзиев с 6:1, 4:6, 6:0 на клея на ТК "Диана" в българската столицата.

Донев имаше категорично превъзходство в първия и в третия сет, а във втория 18-годишният Терзиев, който вчера постигна първата си победа в основна схема в сериите "Фючърс", успя да стигне до успеха с ключов пробив за 4:2. Победителят заработи 2 точки за световната ранглиста и 438 долара, а за място на полуфиналите ще играе срещу номер 8 Александър Вайс (Италия).

Други трима българи отпаднаха във втория кръг на надпреварата. Държавният шампион на открито и трети в схемата Александър Лазаров загуби от квалификанта Андрю Фенти (САЩ) с 3:6, 6:1, 5:7, след като пропиля ранен пробив аванс в решаващия трети сет. Симон Антони Иванов беше елиминиран от китаеца Ханвън Ли с 3:6, 4:4 и отказване на българина заради физически проблем. Квалификантът Леонид Шейнгезихт пък претърпя поражение от номер 7 Николае Фрундза (Румъния) с 6:7(3), 0:6.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна