Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задължителна карантина за влизащите в Словакия, които не са ваксинирани

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Задължение да се подложат на двуседмична самоизолация важи от днес за граждани, влизащи в Словакия, които не са ваксинирани срещу коронавирус. Прилага се и за членове на семейството, които живеят с тях и не са пътували в чужбина. Това съобщи телевизионният канал TA3.

Възможността за преждевременно прекратяване на домашната самоизолация се предоставя не по-рано от петия ден след нейното начало при получаване на отрицателен тест за коронавирус.

Само ваксинираните срещу коронавирус могат свободно да влизат в Словакия. На ГКПП по сухопътните граници на републиката са създадени специални пътни платна за ваксинирани автомобилисти, което гарантира бързо преминаване на временно възстановени гранични проверки.

Транзит през словашката територия е възможен без ограничения, като се напуска страната в рамките на осем часа след влизането. Спирането на превозни средства е разрешено само за зареждане с гориво.

Словашките власти признават сертификати за ваксинация, издадени от други страни. Тези документи трябва да бъдат изписани на английски, преведени на словашки или чешки.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна