Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Сурилов води на рали "Твърдица"

Снимка: архив БНР

Шуменският дует Мартин Сурилов  и Здравко Здравков (Шумен Аутоспорт) с Mitsubishi Lancer Evo IX водят в рали „Твърдица“ –  трети кръг от националния рали шампионат. След тях на втора позиция, на 22,5 сек. са шампионите на България – Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally2 evo. Трети са първите победители в ралито – Георги Василев и Стефан Добрев (Дианел)  с Mitsubishi Lancer Evo IX на 38,3 сек.

Днес на старта на площад „Свобода“ в центъра на подбалканския гард застанаха 28 автомобила. Състезанието започна ударно – с 16-милометровата отсечка „Твърдица“,  половината от легендарната „Твърдица-Елена“ от рали „Златни пясъци“ преди години. Тя се оказа фатална за шампиона Мирослав Ангелов, който спука гума и Мартин Сурилов буквално го смачка с 28 сек. аванс. След това на втория етап – „Мегапорт“ първи бе Миро, но само на 2,9 сек. пред Сурилов. Приблизително толкова – 2,6 сек. бе преднината на Ангелов и на третия етап за деня – „Тодор Славов“, който бе на пистата на Моторспорт Академията в града. Отсечката бе къса – 1,85 км и се караше на фарове. Така обаче пред утрешните изпитания Сурилов има преднина от 22,5 сек.

Четвърти и първи при автомобилите с един двигателен мост са Делян Станков и Йордан Йорданов (Булсим) с Peugeot 208 R2. Те са първи в клас RC4, където битката във всяко наше рали е жестока. Така ще е и сега, тъй като след петия екипаж – Георги Янков и Цветан Балджиев с Mitsubishi Lancer Evo IX – първи в Е1, има още двама фаворити. Първият е панагюрският тандем Денис Станчовски и Явор Брънков (Престиж) с  Peugeot 208 R2. Те са на 6-о място в общото класиране. Само на 8 десети след тях са преследвачите – Антон Титов и Динко Георгиев (Мегапорт) с Peugeot 208 R2.

В този клас не трябва да забравяме Динко Иванов и Живко Желев  (Стара Загора) със Citroen C2 R2. Те са на 9-о място, като пред тях е отново автомобил от клас Е1. Това са Тодор Атанасов и Владимир Ичеренски (Флат Аут) с ВАЗ 2108. Те обаче не бъркат устрема на Динко да се бори за топ 3 в класа си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени