Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коста Рика и Катар спечелиха групите си на Голд къп

Футболистите на Катар (в тъмни екипи) победиха Хондурас.
Снимка: Ройтерс

Попадението с глава на Брайън Руис през втората част донесе успеха на Коста Рика над Ямайка с 1:0 и гарантира първото място в група С на турнира на КОНКАКАФ Голд къп в мача от турнира, игран на „Експлория Стейдиъм“ във Флорида.

Коста Рика, който оцеля след червения картон на стража им Леонел Морейра, се нуждаеше само от равенство, за да спечели групата си. Руис вкара в 53-та минута, след като оползотвори пас в наказателното поле от съотборника си Ариел Ласитер. Морейра бе изгонен след почивката за игра с ръка извън пеналтерията в двубоя, който закъсня с повече от два часа заради лошото време в района на Орландо. Загубата на Морейра остави Коста Рика с десет играчи на терена 20 минути преди края на редовното време, но тимът удържа победата.

В друг мач в Хюстън, Катар надви Хондурас с 2:0, за да спечели група D и да достигне четвъртфиналите. Точни за успеха бяха Хомам Ахмед и Абделазиз Хатем, а съперник на катарците в спор за място на 1/2-финалите е Ел Салвадор. Хондурас се нуждаеше от точка, за да спечели групата, но сега ще се изправи срещу победителя в група А Мексико в следващата фаза.

Суринам надигра Гваделупа с 2:1 за първия му успех в историята на Голд Къп в мач без значение. Найджъл Хасълбанк вкара победния гол в 79-та минута.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени