Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Facebook предлага своята услуга за облачни игри за устройства на Apple

Facebook Inc. предлага своята услуга за облачни игри на устройства на Apple чрез уеб приложение, съобщи в петък американският уебсайт за технологични новини The Verge.

Според информацията потребителите на iPhone и iPad ще могат да добавят уеб приложението "към началните си екрани като свое приложение" и от днес да играят различни игри. Решението да се направи услугата достъпна чрез уеб приложение дойде, след като Apple блокира опитите си да приеме приложението Facebook Gaming в своя AppStore.

"Стигнахме до същото заключение като другите: уеб приложенията са единствената възможност в момента за стрийминг на облачни игри в операционната система iOS", заяви вицепрезидентът на Facebook за игри Vivek Sharma.

"Както мнозина посочиха, политиката на Apple за "разрешаване" на облачни игри в App Store изобщо не позволява много. Изискването на Apple за всяка игра в облак да има своя собствена страница, да премине през преглед и да се появи в списъците за търсене вреди на целта на облачните игри", добави той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени