Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров и Пиронкова запазиха позиции, рекорд за Кузманов

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите първите ни ракети Григор Димитров и Цветана Пиронкова запазиха позициите си.

При мъжете Димитров продължава да е №21 в класацията на АТР. Хасковлията ще почива и тази седмица и може да се завърне на корта евентуално през следващата на турнира във Вашингтон.

Димитър Кузманов изкачи две места до рекордното за него 231-о. Прогресът на пловдивчанина, който на 28 юли ще навърши 28 години, се дължи на достигането му до втория кръг на чалънджъра в Тампере.

Адриан Андреев запазва върховата за него 333-а позиция.

В челото няма никакви промени. Води Новак Джокович, следван от Даниил Медведев и Рафаел Надал.

Цветана Пиронкова

При дамите Цветана Пиронкова е 103-а.

Виктория Томова отстъпи две места до №119. Тя, заедно с Изабелла Шиникова (№220) и Елица Костова (№269), ще играе тази седмица на турнира от категория WТА 125 на червени кортове в сръбската столица Белград с награден фонд 115 хиляди долара.

Шиникова ще започне с мач срещу водачката в схемата Анна Блинкова от Русия, която е 83-а в света. Костова ще играе в първия кръг с втората в схемата Аранча Рус от Нидерландия. Съперничка на Томова ще бъде германката Юлия Нимайер.

На върха продължава да е Ашли Барти, която безславно напусна олимпийски турнир на старта, следвана от Наоми Осака и Арина Сабаленка.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени