Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойка Кръстева донесе втори медал от олимпийските игри

Стойка Кръстева
Снимка: ЕПА/БГНЕС


Стойка Кръстева донесе втори медал за България от олимпийските игри в Токио! Европейската шампионка от София 2018 и двукратна световна вицешампионка Кръстева се класира за полуфиналите на турнира по бокс в категория 51 килограма след като надигра категорично с 4:1 съдийски гласа (28:29, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27) китайката Юан Чан. Кръстева не остави никакви шансове на поставената под № 2 в схемата китайка, която е действаща шампионка от Азиатските игри и златна медалистка от младежката Олимпиада в Нандзин 2014. 

По този начин Стойка Кръстева си гарантира минимум бронзово отличие от Игрите, а с това осигури и втори медал за страната на Игрите в Токио след среброто на Антоанета Костадинова в турнира по спортна стрелба на 10 метра пистолет.

И в трите рунда нашето момиче бе с класа над съперничката си. Още в началото тя загатна големите си възможности, като контраатакуваше много успешно своята съперничка, като комбинацията от ударите й почти винаги намираха целта. Във втората част превъзходството на Стойка Кръстева стана още по-голямо, а Чан започна да търси отчаяни атаки и нечиста игра в някои моменти, което по никакъв начин не разколеба Кръстева. След като съдийте присъдиха по 4:1 гласа след първите два рунда бе ясно, че Кръстева е съвсем близо до медала и именно затова тя изигра изключително правилно тактически последния рунд, след който съдийте обявиха българската олимпийка за победител.

За място на финала Кръстева ще срещне в сряда представителката на домакините Цукими Намики.


В звуковия файл може да чуете какво сподели Кръстева веднага след срещата пред пратеника ни в Токио Антони Йорданов


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна