Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Когато световните рекорди и звездите на атлетика не са ти интересни

Така (не) се гледа световен рекорд на олимпиадата
Снимка: Антони Йорданов

Неделната вечер в леката атлетика на игрите Токио 2020 бе изключителна – феноменален световен рекорд на троен скок при жените, изключително състезание на скок на височина при мъжете с двама шампиони, които поделиха първото място, първа победа от 19 години на европеец в „черешката на атлетиката“ – спринта на 100 м за мъже.

Но и тези мечтани за феновете и журналистите събития могат да бъдат безинтересни. Когато много ти се спи, няма значение дали си на олимпийския стадион и дали на него се състезават най-добрите лекоатлети на планетата. Журналист от Нигерия бе дошъл да наблюдава свой сънародник на 100-те метра, но почти през цялото време климаше главата и откровено спеше седнал. Получаваше му се. Все пак за самото бягане се разбуди, но пък неговият сънародник се контузи малко след старта…


И още един абсурд, който се наблюдава от началото на олимпиадата. Домакините са изключително стриктни в прилагането на мерките срещу коронавируса – буквално преследват журналистите да си дезинфенкцират ръцете, да не свалят маските… Но също така се налага лимит на местата за журналисти на някои от състезанията. Точно това обаче провокира голямо недоволство, защото в крайна сметка на стадионите и в залите няма зрители. И нищо не пречи вместо един сектор за журналисти, да бъдат отворени два. Дори три. В крайна сметка представителите на медиите са били път от другия край на света и е крайно нелепо да не се допускат да гледат състезания. Та нали те са за това тук – да отразяват и да правят реклама на олимпиадата. Но в това отношение странно организаторите от МОК са непреклонни, а домакините прилагат ограниченията в най-краен вариант. По японски, както вероятно никъде другаде по света.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна