Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стеф Къри подписва рекорден договор с Голдън Стейт

Стеф Къри (с топката) остава при Уориърс.
Снимка: Ройтерс

Трикратният шампион на НБА Стеф Къри се е съгласил на исторически нов договор с Голдън Стейт, докато крилото Кармело Антъни ще се присъедини към добрия си приятел ЛеБрон Джеймс в Ел Ей Лейкърс.

Къри ще подпише нов четиригодишен контракт на стойност 215 млн. долара с Уориърс, съобщи агентът му за ESPN. По този начин той ще се превърне в първия играч в историята на Асоциацията с два договора на стойност над 200 млн. долара.

Седемкратният участник в Мача на звездите Къри, 33-годишен гард, бе избиран за най-стойностен играч в Лигата през 2015 и 2016 и помогна на Голдън Стейт да стане шампион през 2015, 2017 и 2018.

37-годишното крило Антъни ще се присъедини към променен тим на Лейкърс, който вече включва гарда Ръсел Уестбрук, както и ветерана Дуайт Хауърд, в добавка към Малик Монк, Тревър Ариза, Уейн Елингтън и Кент Бейзмор. Трикратният олимпийски шампион Антъни имаше средно по 13.1 точки и 3.1 борби миналия сезон с екипа на Портланд Трейл Блейзърс, като стреля 40.9% от зоната за тройка.

Антъни влиза в 20-ия си сезон в НБА и все още търси първи шампионски пръстен след престои в Денвър, Ню Йорк, Оклахома Сити, Хюстън и Портланд.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна