Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев обвини Стойчо Младенов в лицемерие

Любослав Пенев
Снимка: БГНЕС

Бившият наставник на ЦСКА София Любослав Пенев даде пресконференция, на която обвини наследника си на поста Стойчо Младенов в лицемерие.

"С моето назначение целите бяха две. Може да се вземе Купата и феновете да са доволни. Това се и случи. Смяната на треньора не е изненада. Не е това начина обаче. Например един Стоян Колев, който в момента е треньор на вратарите, още от 2 месеца се хвали, че става треньор на ЦСКА. Неслучайно и Стойчо Младенов бе сигурен, че ще стане треньор. Тази промяна е подготвяна от много време. Защо този треньор не дойде април месец или на лято? Виждал съм го Стойчо два пъти тук, един път след Арда за купата. Втори път - преди началото на първенството", започна той..

"С колегата от Плоски сме били съотборници в ЦСКА и сме деляли една съблекалня. Според мен беше редно, когато и да е, да ми звънне и да ми каже: "Любо, преговарям с ЦСКА". Били сме колеги, съотборници, играли сме рамо до рамо. Не сме приятели, но сме играли заедно. Това го мисля аз. Това не е мъжка постъпка. Проявява страхотно лицемерие. Гадна и долна постъпка от негова страна. Аз съм спокоен, че съм си свършил работата по най-добрия начин", допълни Пенев.

"Веднага искам да започна с това, че искам да има мир и спокойствие. Толква ли съм страшен? Чета, че идвам, за да плюя. Няма такова нещо. Мисля, че е логично и задължително да се чуе другата страна. Минаха 2 седмици, откакто ме уволниха и искам да внеса яснота по някои теми. Спазих мълчание, проявих уважение, но не получавам същото и това за мен не е нормално. Преди 3 седмици ви казах, че излиза информация от клуба, които работят и са в редиците на ЦСКА, но са всъщност поротив клуба. Това не е нормално и е вредно. Така един клуб не може да се развива професионално.

Аз съм от ЦСКА и искам ЦСКА да успява и да побеждава. Да се работи по най-добрия начин.

Има промяна в ръководството, тя се случи преди около 15 дена. Аз за себе си стигам до извода, че работим на парче в ЦСКА. Треньорите се сменят през няколко месеца, не мисля, че това е сериозно и начинът, по който се случват нещата. Когато има договорки, е редно да се спазват. Година и три месеца договор. Март месец догодина се събираме и решаваме дали ръководството е доволно и дали не. Това е съвсем нормално", смята той.

"Ние сме били контузили футболисти, няма такова нещо. Те нямат мускулна контузия. Всички футболисти, които коментираме за контузени - Варела, в подготовката се контузва Евтимов, Мазику от предишния шампионат е контузен, Бисмарк също никой не е знаел, че е опериран от херния и оттам има някакви проблеми с адуктурите. Живков също с проблеми в колената, идващи от кръста. Бусато от дълги години с проблеми в слабините. Десетина човека, които не успяха да направят една пълноценна подготовка. Отборът е много добре подготвен и физически, и тактически, и технически. Тези контузените тепърва ще влизат във форма. Колегата Стойчо Младенов е редно да престане да мрънка. Има едно наследство и е негова работа да го развие. Вече 2 седмици тренира отбора. Един тим се готви непрекъснато", добави Любослав Пенев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна