Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демократите от Сената представиха бюджетен план на стойност 3,5 трлн. долара

Демократите от Сената на САЩ публикуваха в понеделник своя бюджетен план на стойност 3,5 трилиона долара, който обхваща, наред с други неща, разширяване на правителствената здравна програма Medicaid, програмата за федералните грижи за децата и инвестициите в изменението на климата и в образованието.

Демократите планират да използват мнозинството си и в двете Камари на американския парламент, за да приемат бюджетния план, който отбелязва поколенческо разширяване на федерално финансираните програми. Те възнамеряват да финансират пакета изцяло чрез поредица от повишения на корпоративния и на данъка за богатите семейства, като същевременно запазят обещанието на президента Джо Байдън да не облага с данък всеки, който прави по-малко от 400 000 долара годишно.

Демократите от Сената възнамеряват да приемат законодателството чрез т.нар. "процес на съгласуване", за което е необходимо просто обикновено мнозинство.

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър коментира законодателството, заявявайки, че това е възможност за "възстановяване на средната класа през 21-ви век и даване на повече американци възможност да влязатг в нея“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна