Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посрещат олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева в Плевен

Стойка Кръстева
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-младите спортисти на Плевен първи ще поздравят олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева при официалното им посрещане на площад „Възраждане“. Кметът Георг Спартански предложи те да бъдат удостоени с най-високото звание на града - „Почетен гражданин на Плевен“.

Северняшки ритми и типичен ритуал от този край по посрещането на скъпи гости ще пресъздадат от Северняшкия ансамбъл. Деца от всички спортни клубове ще посрещнат двете шампионки и това е символ на приемственост и пример как се постигат мечтите чрез труд и упоритост. Ивет Горанова е била Спортист №1 на Плевен три пъти. Минути след победата й в Токио, кметът Георг Спартански обяви предложението си за званието „Почетен гражданин на Плевен“ за Ивет. Втори път го направи и след победата на боксьорката Стойка Кръстева:

"Да удостоим със звание "Почетен гражданин на Плевен" и Стойка Кръстева заради еуфорията в село Върбица, където живеят съпругът и родителите на Стойка, заради положения титаничен труд и огромния талант на Стойка Кръстева и Ивет Горанова. За мен ще бъде чест те да са почетни граждани на Плевен."

Официалното посрещане започва в 20 часа на площад Възраждане.
Ивет Горанова с треньора си Ангел Ленков/БГНЕС

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна